I finally found the perfect recipe for one of my favorite dishes, Green Thai curry and need to make a note of it in a place where I can find it again. Credit goes to someone called Ask, who has posted it online on Alletiders kogebog.

What I need:

500     g.          hønsekød uden skind
2     ds.             kokosmælk
1-2     spsk.     grøn karrypasta
2     cm.           frisk ingefær
2     fed            hvidløg
2                      chili
10                    kaffir lime blade
0.5     ds.        bambusskud
125     g.        champignon
2     spsk.      fiskesovs
1     tsk.          rørsukker
1                     lime
1                     håndfuld frisk koriander

What to do:
Skær hønsekødet i mundrette stykker, ingefær i tynde stave og hak hvidløget fint. Skær champignonerne i skiver og chilierne i tynde ringe.

Varm olien op i en wok, og svits kødet et par minutter sammen med ingefær og hvidløg. Skub kødet ud til siden og svits karrypastaen i et minut. Bland kødet og karrypastaen og tilsæt kokosmælk, limeblade, svampe, chili, bambusskud, rørsukker og fiskesovs, og lad det simre i ca. 20 minutter. Tilsæt saften fra limen og smag til med fiskesovs (hvis der mangler salt) og rørsukker.

Hak korianderne og drys dem over retten. Server med langkornet ris f.eks. Jasmin.

Tips:

De fleste ingredienser kan varieres/undlades efter lyst og fantasi. De vigtige ingredienser er: Karrypasta, kokosmælk, limeblade, fiskesovs og rørsukker (kan erstattes af almindelig sukker).